Nove Colli Resultat och foto
Skrivet: 15-06-08
Nu har vi lagt ut resultatlistan från Nove Colli 2015.

Nytt svensk rekord för Oskar Svärd, tävlande för Team Cykeltours som tog en 54:e plats i det anrika loppet trots en seeding i andra startgrupp. Well done Mr Svärd!

Det finns även en länk till de 250 000 kort som togs under loppet. För att se era kort behöver du din startnummer så vi har även lagt ut startnummerna för Team Cykeltours.

Nove Colli listorna finns i högre spalten HÄRSM Vinnaren från 1975 har vunnit 2015
Skrivet: 15-02-09
För 40år sedan Roine Grönlund vann SM på hemmaplan i Falun.

Då vi lottade ut en till resa från en av våra kampanjer visade det sig vara Roine som har skickat in följande text om sig själv.

"Min cykel karriär började 1965. Var orienterare, skidåkare och fick låna en cykel för att testa. Blev fast, men dubblerade de första åren. Cykel på lördagen , orientering på söndag var en vanlig kombination till en början. Brukade sedan, avsluta med orientering, då den säsongen var längre än cykel, långt fram i 20-års åldern.Likaså skidorna. Där tränade jag varje vinter kombinerat med cykel träning. Åkte i landslaget från 1967-1975. Körde 4 VM, vann bergströjan och en etapp i Engelska Milk Race där jag åkte -73,-74 och -75.vann SM staffetten -72 och 18-milen -75.

Jobbar numera som instruktör på Velodromen i Falun."


Vi gratulerar Roine och ser fram emot att träffa honom och alla andra i Italien senare under året.Giro delles Dolomiti
Skrivet: 14-12-28
Bansträckningar klara!
Det blir Stelvio och Sellaronda samt fyra andra fantastiska etapper under veckan.

Tävla i 6 dagar!
Under Giro delle Dolomiti tävlar du mot 1000 andra cyklister i 6 dagar. Loppet har ett dagligt backtempo. För övrigt cyklar man tillsammans i diverse fartgrupper med hundratals andra cyklister på avstängda vägar. Simply Breathtaking!

Giro delle Dolomiti är världens enda 6 dagars Gran Fondo. Etapperna sker utan tidtagning förutom ett dagligt ”backtempo”. Vätskedepåerna slår allt man har beskådat på andra arrangemang.Sara Olsson i VM
Skrivet: 14-09-24
Cykeltours resenären Sara Olsson är med i VM. Damernas linjelopp går i Ponferrada i Spanien nu på lördag, den 27 september.

Tillsammans med Emma Johansson, Alexandra Nessmar, Emilia Fahlin, Linnea Sjöblom och Sara Mustonen ska nu Sara Olsson köra för landslaget på årets mest prestigefyllde cykeltävling för damer.

Vi på Cykeltours har känt Sara ändå sedan hon, som 17 åring, var med under påskresan till Misano 2007. Sedan dess har hon varit med oss ett par gångar årligen, de sista åren som ledare. En pigg, positiv ung tjej har utvecklats till en duktig ledare som skapar en bra stämning på våra resor. Som ledare har hon tagit hand om grupperna på ett utmärkt sätt och delat med sig tips, råd och skratt. Resenärerma från 15 till 75 har lovordat hennes ledarskap. Hon har varit med oss alla år sedan 2007 men 2014 har Sara åkte för sitt proffslag istället. Kommande helg ska vi ändå få se henne under en av våra resor. Vi och våra resenärer ska titta på VM sändningar från Spanien under höstresan Chase the Sun. Emma och de andra i all ära men vi kommer att heja det lilla extra för Sara. Go Girl!Örjan Sandler till Chase the Sun
Skrivet: 14-09-13
Den femfaldiga OS-deltagaren är med under höstresan Chase the Sun.

Örjan Sandler tävlade i hastighetsåkning på skridskor, där han främst på distanserna 5000 och 10 000 meter hade framgångar bl a olympisk bronsmedaljör på 10 000 meter vid Olympiska vinterspelen 1968 i Grenoble i Frankrike. Han deltog i fem Olympiska vinterspel, och vann EM-silver på 10 000 meter 1975. Sandler vann totalt 5 individuella SM: 1500 m 1965, 5000 m 1967, samt 10 000 m 1969, 1975 och 1976.

Efter sin aktiva skridskokarriär har han fortsatt att tävla i cykel, triathlon, orientering, samt terräng- och skidlöpning. Han vann för många år sedan cykeltävlingen Storsjön Runt då 23 mil och en del grusväg samt givetvis regn på 5.23 och då körde han solo de sista 20-milen. Som 56-åring drog han en Ironman på 9.17 och sprang halvmaran på 1.14.

Örjan har mycket att berätta om sin långa idrottskarriär. Ta chansen att träffa legenden. Vi har några enstaka platser kvar på Chase the Sun. Säkra din plats - Anmäl idag och hjälp oss jaga solen ner i Italien.

Vi har enstaka platser kvar. Säkra din plats - Anmäl idag. http://www.cykeltours.se/trip_cts.phpGratis Jacka i Nove Colli
Skrivet: 14-03-18
2014 får alla deltagare en snygg regnjacka i Nove Colli loppet. Självklart gäller det även våra deltagare och i samband med anmälan till resan kan du uppge din storlek.

Vi har några platser kvar på resan så vill du säkra en plats borde du boka idag.Björn vann en resa
Skrivet: 13-11-15
Under hösten lottar vi ut resor! Björn Friberg är vår första lyckliga vinnaren och han har valt Påsk 2 nästa vår. Vi ser fram emot att träffa Björn och alla andra nya och nygamla vänner under 2014.

Vi har ett antal utlottningar på gång. Se kampanjkoden i våra annonser, klicka på våra banners från andra websidor. Skriv in dig och du kan vinna en resa. Nästa dragning sker 30 november.

Observera att du kan delta i samma uttlottning flera gånger via olika länkar/kampanjkoder.Tommy Prim i Cykeltours Maglia Rosa
Skrivet: 13-08-21
Vill du vara som Tommy?

Vår exklusiva kollektion finns nu i webshoppen

Vi har även några Nove Colli vindvästar.

Först till Kvarn!Grattis Sven-Åke Nilsson
Skrivet: 12-05-23
Sven-Åke Nilsson, Team Cykeltours, i sin första cykeltävling sedan 1985 kom på andra plats i Nove Colli.

I sin masters klass var det bara en cyklist som kom i mål före honom. Sven-Åke var även lite förkyld under loppet och tog det lite lugnt.Giro Delle Dolomites
Skrivet: 12-03-07
Banprofilerna 2012 nu på våran hemsida

En vecka i Dolomiterna med storslagna vyer och fantastisk natur. Under veckan står sex dagars cykling och en välförtjänt vilodag på programmet. Tillsammans med ca 1000 cyklister deltar man i Giro Delle Dolomites. Världens enda 6 dagars Gran Fondo. Etapperna sker utan tidtagning förutom ett dagligt ”backtempo”. Vi lovat att vätskedepåerna slår allt man har beskådat på andra arrangemang.
Motionskalendern 2012
Skrivet: 12-03-01
Cykeltours har tagit fram motionskalendern över svenska cykelmotionsloppen 2012. Garry Jones delar ut den under Vasaloppet. Garry är på butiken Fjäll & Natur, Kyrkogatan 5D (Gågatan) under vasaloppsdagarna

Läs om bl a Ride of Hope, Vänernrunt, Laholms 6 dagars, Mjörn Runt och Cykel City Gran Fondo loppen. Här kan du rekvirera motionskalendern.

Du hittar alltid en aktuell lista över motionsloppen på scfmotion.seSäkra plats - boka idag
Skrivet: 12-01-24
I skrivande stund finns det 2 platser kvar i bussen på påskresa 1 (30 mars - 9 april).

Idag 24 januari 2012 har vi två platser kvar på Påskresa 1. Det finns platser kvar på våra andra bussresor under april/maj men alla resor fylls på så det är bäst att boka inom kort om du vill med.Ancona
Skrivet: 12-01-20
Från och med 29 mars trafikerar Ryan Air flygrutten Stockholm Skavsta - Ancona. För informationen gällande transfer se vidare under AnconaPlatser Kvar!
Skrivet: 12-01-02
Vi har platser kvar på alla resor 2012. Påsk 1 (buss) finns det ett fåtal platser kvar men det går bra att flyga samma period med Flyself.

Angånde flyg har Ryan Air flyttat Rimini ruten till Ancona. Det är ca 7 mil från Misano och det går regelbundna direkt tåg. Behöver ni hjälp med transfer kan ni diskutera er flygtider med andra resenärer på vår Facebook page. Andra resor fyller på så vi du säkra din plats ska du boka så fort du kan. Med alla bokningar betalar ni in 10% vi bokningen och resterande 30 dagar före avresan. Vi önskar er mycket lycka och mycket cykling under 2012.Gratis 2012 Almanackan
Skrivet: 11-11-15
Vi har tagit fram en egen almanacka för 2012.

I almanackan hitta du alla viktiga datum för 2012 gällande cykling. Naturligtvis står även utförlig information om alla våra resor. Och så fyller vi på med annan viktig information och intressanta upplysning. T ex om begreppen gällande cykelns utväxling. Och det bästa av allt: Almanackan är HELT GRATIS. Du får t o m hämta till hela familjen om du vill. Almanackan finns hos Cykel City (Lund, Götebord, Stockholm), Sportsons (Söder), Cykloteket (Västberga, Norra, Täby), Cykel & Fjäll (Falun), Intersport (Mora). Vill din lokal butik har almanackan kan de hör av sig till oss.

Är du och dina vänner, arbetskolleger eller klubbkamrater intresserade av en resa så kan ni diskutera möjligheterna för gruppbokningar med oss. Vi kan även skräddarsy särskilda resor efter just era behov och önskemål. Vi är väldigt flexibel och erbjuder att ta hand om allt det pratiska med utländska expeditioner. Inom kort kan ni beställa almanackan gratis från hemsidan. Observera att vi skickar till alla som har varit med oss under en resa 2011 (gäller även er som har bokat en 2012 resa). Beställningssidan öppnas 12 december.Vår och Påsk 2012
Skrivet: 11-11-12
Under 2011 behöll Misano Adriatico sin ställning som det populäraste resmål för svenska cyklister. Trenden är helt klar: det är inne att åker till Italien, cykelns hemland. Misano är oslagbart som resmål för just din träningsresa på våren.

Våra utmärkta guider och lysande service tillsammans med det fina vädret i mars och april har gjort Misano till nummer ett för svenskarna. Eller vad sägs om: En enda dags regn på 7 år under våra påskresor. Medeltemperaturen kring 30 grader. Hänsynsfulla bilister. Glestrafikerade cykelvänliga vägar. Valbarhet med flyg eller buss under hela 53 dagar. En veckolång cykelfärd till San Marino, Florens, Pisa, Toscana, Riolo/Faenza. Flera av resorna är snart fullbokade. Platta vägar vid havet eller berg och dalgångar mot inlandet. Säkra plats - Boka drömmen idag!

Som mest uppnåddes 38°C under första veckan i april 2011. Det är extremt varmt, även för Misano. Det normala är kring 25-30° under våra vistelser och det är är en riktigt behaglig temperatur att cykla i.Nove Colli
Skrivet: 11-11-12
Wow!

Loppet full! -Vi har 64 platser. Säkra din start i loppet plats - Boka hos oss idagRide of Hope - Tour of Italy
Skrivet: 11-09-20
Äntligen en Cykel Tour från Cykel Tours. I samband med Barncancerfonden och Ride of Hope satsar vi på en 'pack-tour' med övernattningar längst vägen. Fram och tillbaka mellan Medelhavet och Adriatiska havet.

Veckan inleds med acklimatisering i Misano och dagsturen till San Marino. Sedan ger vi oss iväg mot Toscana och Västkusten. Vi transporterar baggaget och våra ledare tar hand om er i diverse fartgrupper. Bland etappmålen kan nämnas Florens och veckans (snedda) höjdpunkten - Lutande tornet i Pisa. Roadtrippen vara 6 dagar, tre dagar till västkusten på en sydligrutt och ytterligare 3 dagar tillbaka till östkusten på en nordligrut. Det blir övernattningar i bla Florens, Viareggio och Faenza. Resan sker med buss eller Flyself. Då start och mål sker i Misano kan vi lätt ordna hyrcyklar. Det blir mycket cykling och mycket sightseeing under veckan. Första året får vi lov att begränsar antal platser till 60. Om detta är din dröm cykelsemester ska du se till att säkra plats och boka så fort som möjligt.

Vi har länge funderat på en pack-tour och efter många år av statiska resor inser vi att tiden är inne och att vi är mogna för uppgiften. Med Ride of Hope teamet sammanför vi vår kompetens för resor till Italien med kunskapen från Sveriges mest erfaren arrangör av vecklånga pak-tours. Cykeltours kommer att skänka en summa pengar för varje resenär som vistas i Italien under veckan. Vi öppnar för bokningar 10 oktober, ev tidigare.


 
Nyhetsbrev
Vi skickar ut nyhetsbrev några gångar under året. Vill du vara med på mailinglistan kan du ange din epostadressen här.
Email
Här kan du ange en epostadressen som du vill ta bort från mailinglistan.
Email

Vi hanvisar till nyhetsbrevet för informationen om resor som är "på gång".

Tidigare Nyhetsbreven
Nr 1 2009
Nr 2 2009
Nr 1 2010

Från och med 2010 satsar vi på mer frekventa email som hanvisar till gediget informationen på hemsidan.
news@cykeltours.se är vår emailadress för email gällande nyhetsbrevet.

Skicka gärna in en reseskildring eller några rader om varför just du väljer Cykeltours. Bifoga bilder. Allt som publiceras belönas med presentkort. Alla inskickade bilder och texter kan komma att publiceras på nätet och i kommande nyhetsbrev.
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se