Amanda Jones om Cykeltours
Hej!

Mitt namn är Amanda Jones, dotter till Garry Jones som driver Cykeltours.

Jag tänkte berätta lite om min erfarenhet av att åka på cykelresa med Cykeltours. Texten är speciellt riktad till dig som är lite osäker på om du kommer att klara av en resa. Har du tankar som "Kommer cyklingen vara för krävande?" "Kommer jag att ta mig upp för backarna?" "Hur cyklar man i klunga?" så tycker jag att du ska fortsätta läsa! Annars också för den delen.

En del av er kanske är oroliga utifrån att ni inte cyklat i klunga tidigare eller att ni inte varit ut på långdistanspass, men vet ni en sak? Det hade inte jag heller innan min första resa.

Trots pappas passion för cykling har jag inte cyklat under uppväxten. Jag köpte min racercykel i september 2014 och hann med några cykelturer med pappa och min broder innan det var dags att ställa undan cykeln inför vintern. I mars 2015 cyklade jag och pappa en gång.

Under påsken 2015 åkte jag med på påskresan. Jag hade aldrig cyklat i klunga och aldrig varit ute på en tur längre än 5 mil. Det finns flera olika grupper att välja mellan och jag valde small (alltså den enklaste, inte minsta!) alla dagar. Det var fler än jag i den gruppen som inte cyklat i klunga tidigare och turerna anpassades efter oss som cyklade i den. Under hela resan fick vi information om hur man cyklar i klunga och vad som är bra att tänka på.

Vad gäller backarna var jag inte alls beredd på den delen kan jag ärligt säga. Jag fick kämpa en hel del för att ta mig upp för vissa och vid några tillfällen fick jag helt enkelt kliva av cykeln och gå en bit. Det sköna är att det är helt okej att man kämpar och kommer bland de sista, det var ingen som blev arg eller irriterad utan man hejar på varandra. I backarna kör man fri fart och det bestäms på förväg var man väntar in varandra, t.ex. efter 2km eller "nästa korsning".

Det fantastiska är vilka utsikter det är när man kommer upp en bit, det går inte att beskriva med ord hur fint det är. Man vänjer sig inte heller utan man fortsätter att häpnas varje dag över hur fantastiskt det är. Detta gör att backarna är värda allt slit upp, även om det ibland inte känns så när man är mitt i en. Då det finns flera olika grupper har man alltid möjlighet att variera sig mellan olika från dag till dag och känna på var man känner sig "hemma". Varje grupp leds av minst en ledare som stöttar en under cyklingens gång. Beroende på vilken grupp man cyklar i blir det ett eller flera fika- och/eller lunchstopp.

Som ovan gruppcyklist var jag förvånad över hur socialt det är att cykla i klunga. Där det går cyklar man två led varför man kan prata med den som är bredvid en. Cykelresan är även social då man kan välja att åka med på organiserade utflykter tillsammans på eftermiddagar / kvällar.

Efter påskresan 2015 längtade jag direkt efter nästa resa och åkte med i höstas också. Nu ser jag fram emot nästa resa till Italien! Vilka är det då som åker på dessa resor? Väldigt blandat vill jag påstå! Det är grupper, par och personer som åker själva. Åldrarna är blandade, alltifrån 19-70 år har varit med när jag åkt. Även form och cykelvana varierar. Det är alltifrån nybörjare såsom jag till elitcyklister. De finns en grupp för alla! I höstas när jag åkte var det några personer som kände att small var för "enkel" och medium för stor utmaning varför en egen grupp skapades för dem.

Hoppas du fick lite klarhet i vad det innebär att åka med på en cykelresa med Cykeltours och att vi ses under någon av resorna framöver!


Hälsningar

Amanda Jones

Amanda - Chase the Sun 2015

Chase the Sun 2015

Amanda och med kompisen Jennifer - Chase the Sun 2015
Amanda och Garry - Siljan Runt 1990
Amanda och Garry - Siljan Runt 2015
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se