Alla välkomna
Oavsett din bakgrund, din erfarenhet, ditt kapacitet och dina förväntningar erbjuder vi cykling för dig.

Learning by doing
Är du ovan att köra i grupp har du hämnat rätt. Vi tar gott hand om dig i våra trygga lugna grupper. Under resan får du pratisk erfarenhet och teoritisk kunskap om gruppcykling.

Utmaning
Är du en rutinerad cyklist som vill sänka tiden på Vätternrundan cyklar du i något av våra snabbare grupper. Backe upp och backe ner får du nya utmaningar varje dag.

Resultat
Är du tävlingscyklist cyklar du i vår snabbaste grupp där vi skava gärna på en extra backe efter en hård dags körning bara för att vi kan. Du får en försprung över dina konkurrenter hemma då en träningsvecka i Italien är värd en träningsmånad hemma.

Anpassade turer
I en grupp på 50 resenärer kör vi med fyra eller fem olika grupper. Varje grupp har en ledare och man kan välja mellan tre olika banor. Vi kör ut 9.00 och blir borta till framåt eftermiddagen. Våra erfarna ledare ser till att grupperna cyklar tillsammans och med en viss ordning.

Grupperna
Small
Minst en backe och 5-8 mil. I small koncentrerar vi oss mycket på klungkörning. Våra pedagogiska ledare finns alltid till hands och i denna grupp kan man mångdubbla sina cykelkunskaper under resan.
Medium
2-3 backar och 8-10 mil. Här finns en salig blandning av cyklister som tycker att lagom är bäst. Alla kan känna sig delaktiga i processen att nå fikastoppet/målet tillsammans.
Large
3-4 backar och 10-14 mil. Här finns erfarna tävlingscyklister och motionärer som är vana att hoppa över depåerna under motionsloppen. Våra ledare ser till att gruppen har bra disciplin och tar hänsyn till varandra. I large finns nog chansen att testa sig upp för backarna mot svenska SM- och Cupmedaljörer. Alltså, “något att bita i” för den som vill.

Distanser
Vissa dagar cykla grupperna lite längre distanser.

Alla grupper - Tempot
Vi fokuserar på ansträngningsgraden hellre än farten. Tempot är inte högre än att alla i gruppen skall kunna prata med varandra, förutom i backarna. Våra nyckelord är Gemenskap och Upplevelse. Oavsett vilken grupp du väljer blir det alltid minst en trevlig fikapaus under turen varje dag.

Gruppbyte
Under resorna växlar många mellan grupperna. Även om landskapet bjuder på många backar i både små och stora kaliber lägger vi även in minst en dag på platten för omväxling under veckan. Vi är alltid lyhörda för resenärernas önskemål och synpunkter.

Fler grupper
Vid vissa resor erbjuder vi variation med olika längd på turen inom samma grupp. Med två ledare kan en del av gruppen skava på en extra backe på hemvägen. I stort, vi är här för er och vi anpassar oss efter just dina behov. Kompisandan är stor under våra resor och många har skaffat sig vänner för livet efter en resa med Cykeltours.

Motionärer
De som vi vänder oss till är bland annat typiska cykelmotionärer - tjejer och killar - som tycker om att cykla. Vill man delta i gruppcyklingen i backarna borde man ha en racercykel med många växlar (tredelat i fram, compact eller 39 - 25/28 beroende på kapacitet). Läs mer om utväxlingen under "tips" i startmenyn. Har ni funderingar på cykelvalet kan ni höra av er till oss. Att 80 % av deltagarna i ålder 20-70 återkommer till Cykeltours bussresor är ett toppbetyg.

Tävlingscyklister
Vi välkomnar förstås även tävlingscyklister. Träningsresorna till Italien har visat sig vara en avgörande krydda i uppladdningen inför säsongen och många av våra resenärer har lyckats vinna SM medaljer efter hemkomsten. Snabbgruppen cyklar alltid tillsammans och håller en bra och jämn fart. Vid alla våra resor har man möjligheten att testa sig i backarna mot andra cyklister. Vill du få en ny form av cyklingtävling så borde du vara med på en av våra resor där man kan tävla i Gran Fondo loppen. Dvs Nove Colli eller Dolomitresan. Vid våra andra resor är det ofta lokala lopp som man kan anmäla sig till vid startlinjen. Vill du vara riktigt förberedd inför säsongen och även Gran Fondo loppen borde du dessutom överväga vår påskresan.

Cykelförening?
Vi erbjuder skräddsydda lösningar för cykelföreningar. Motionär, tävlingscyklister, ungdomar, juniorer, elit och veteran, alla är välkomna. Ta kontakt för mer info om upplägget

Dolomitresan
Observera att under Dolomitresan kör man Giro delle Dolomites, en rundtur i Dolomiterna med tidtagning under ett dagligt ”backtempo”. Gruppcyklingen sker därför under loppet tillsammans med 1000 andra deltagare.

 
 
 
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se