Cykling, Hav, Sol & Historia! - Våra resmål i Italien
Under våra resor besöker vi alla Cykeleldoradon i Italien.

Riccione (Påsk)
Staden har mycket att erbjuda med cykelbutiker, ett flertal gym och en simhall av VM standard. Det finns mängder av caféer och restauranger och centrum är en rik kulturell upplevelse i sig. Den milslånga nyrenoverade strandpromenaden med utomordentlig cykelbana är modernt och praktiskt för oss att ta oss ut från hotellet på morgonen. Riccione ger oss en fantastisk utveckling av det som vi kan erbjuda i regionen. Samma turer som förr med kortare transportsträckor ut till distriktens labyrint av cykelvänliga vägar.

Riolo Terme (Nove Colli)
Riolo ligger inne in en dalgång som löper mellan Po-slätten och bergskedjan Apenninerna. Det gör att den har, ett för cyklister, perfekt läge eftersom det finns möjlighet cykling på slätten, i backarna och i riktiga berg. Just möjligheten att variera cyklingen gör trakten till en av de bästa i Italien, för cykling med inriktning på landsväg. Området präglas väldigt mycket av jordbruk i olika former, både nere på slätten och i dalgången runt Riolo Terme. Det är framför allt fruktodlingar av olika slag men man ser också en del vingårdar lite varstans vilket gör att landskapet ser prydligt och välskött ut. Provinsen Emilia-Romagna kallas för Italiens kök, det lär du märka redan på första middagen.

Bolzano (Dolomitresan)
Under Dolomitresan ligger vårt ligger i Bolzano som är den största staden i den autonoma italienska provinsen Bolzano, (Sydtyrolen på tyska), i regionen Trentino-Alto Adige. Området tillhörde Österrike före första världskriget. Den är tillsammans med Trento huvudstad i regionen. De storslagna vyerna över gröna dalar och höga bergen är kända världen över

Toscana
Under Cykeltouren Riccione - Vatikanen cyklar vi till anrika bya som Florens, Siena och Perugia

San Pellegrino (Summer Height)
I Lombardiet bor vi i byn San Pellegrino terme. En by, två mil norr om staden Bergamo mitt i en dalgång omgiven av berg vars högsta topp är Mount Zucco på 1400m. Från San Pellegrino når vi direkt bergen som närmast får en att tänka på Dolomiterna. San Pellegrino är mest berömd för sitt vatten som serveras på restauranger världen över och naturligtvis sitt spa. Där finns det jordnära vatten som rinner med en konstant temperatur på 26 grader.

Allt en cyklist kan drömma om
Under alla våra resor erbjuder ett spännande upplägg med träning på de idylliska vägarna med utsikt över hav och berg där den ena storslagna vyn efter den andra öppnar upp sig efter varje kurva med utsikt över dalgångarna.

Färgfyllda ängar
De fina italienska småvägarna slingrar sig genom landsbygden i en vacker labyrint av gröna fält och färgfyllda ängar. Varje dag stannar vi till och fikar på något mysigt torg i någon av byarna där vi slår oss ner innanför stadsmurarna med anor från tiden före Kristus.

Gles trafik
I den här delen av Italien kan man verkligen känna av en äkta cykelkultur. Vi blir ett exotiskt inslag i vardagen för det lokalbefolkning och vi tas emot med stort intresse. Trafiken är glest och bilister visar mycket hänsyn till cyklister på vägen

Våra hotell
Vi väljer våra hotell med omsorg. Vi är oehört tacksam för alla i hotellteamen. Med ett leende på läpparen tar de hand om oss i alla lägen under våra vistelser.

Villa delle Fonti - Riolo Terme
Riolo har varit en favorit under många år. 2016 öppnade hotellet på nytt i ny regi och vistelsen blev en av de bästa.

Hotellen i Riccione
Hotel Poker (40m från Havet) med Denise Guerra i spetsen har många års erfarenhet av att ta hand om cyklister. Hotellet har ett bevakat cykelgarage med tillhörande verktyg och tvättställ.

Maten
Helpension ingår under våra resor till Riccione och Riolo Terme vilket innebär frukost (utökat med Axa Havregrynsgröt), 3 rätters lunch och 4 rätters middag.

Andra hotell
Under Summer Heights bor vi på Hotellet i Val del Sol och Hotel Centrale i Bergamo. Vistelsen under Dolomitresan är på Hotel Rotvand och i samband med loppet Nove Colli bor vi delvis på Hotel Athena i Cervia.

Bilder från Hotellen


 
 
 
 
 
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se