Giro delle Dolomiti 2018
Vi återkommer 2019 med en bussresa till Dolomiterna. 2018 kan ni boka hotell och flyg själva. Ni anmäler er via arrangörens website.

Tävla i 6 dagar!
Under Giro delle Dolomiti tävlar du mot 1000 andra cyklister i 6 dagar. Loppet har ett dagligt backtempo. För övrigt cyklar man tillsammans i diverse fartgrupper med hundratals andra cyklister på avstängda vägar.

Rutten 2018
Vi hänvisar till loppets hemsida för mer info.
http://www.girodolomiti.com/

Hotellet
I första hand kan ni boka Hotel Rotwand där vi har bott i samband med loppet sedan 2004. I annat fall kan ni boka ett hotell via http://www.ebookers.com/ för bästa pris.

Lägg gärna ut infon om bokade hotell och era datum i vår Facebook grupp.
Facebook grupp i sådana frågor.

Alla välkomna
Loppet vänder sig till alla som älskar att cykla i backar. Väljer man en extra vilodag under veckan så är det helt okej och man får fortsätta i loppet. Det ingår en del tuffa backar så vi rekommenderar utväxling 39/29, kompakt eller tredelat fram. Läs mer under utväxling där vi förklarar mer kring cykelns växlar.

Cykellicens
Om du har en årslicens ska du skriva ut licensen och ta med dig för att hämta nummerlappen. Om du saknar licens kan arrangören ordna en lokal licens på plats för en liten kostnad.

Datum
Vi rekomenderar att ni är på plats senast fredag 20 juli. Loppet går 22 - 28 juli.
Vi rekomenderar att ni checkar ut söndag 29 juli
Boka resan

Transfer
Viktigt att veta att Bolzano (där vi bor under resan) är en stad med 2 namn: Bolzano (Italienska) och Bozen (Tyska) är samma stad. Vi är konsekvent och skriver enbart Bolzano men i Tyskland och stora delar av regionen använder man uteslutande Bozen

Transfer från Milano och Munich
Man kan åka tåg eller buss till Bolzano. Hotellet kan kan ordna transfer till/från hotellet från buss- eller tågstationen i Bolzano via ett lokalt transport företag. Man skickar sms från tåget/bussen då man ha ca en timme kvar.

Transfer från Milan (Bergamo)
Busservice via Flixbus

Transfer från München flygplats
Först ska man ta sig från flygplatsen till Munich Central Busstation. (Zentraler Omnibusbahnhof)
Mest lämplig då är S-Bahn (suburban rail) från Flughafen München till Hackerbrücke
Restid är ca 50 minuter. Det finns 6-10 avgångar i timmen.
Busservice till Bolzano via Flixbus

Egen bil/Cykelfrakt
En del resenärer har sagt att man kan tänka sig fraktar ner några cyklar. Ta kontakt med varandra via vår Facebook grupp i sådana frågor.

Tre språk
Provinsen är officiellt trespråkig (italienska, tyska och ladinska). Huvuddelen av befolkningen är tysktalande och det känns som man är både i Italien och Österrike samtidigt. Den Sydtyrolska staden ligger vid en förgrening av dalgången vilket gör att det finns goda möjligheter till slätåkning medan utbudet av backar både räcker och blir över. Från cykelsadeln ser vi många frukt- och vinodlingar omgärdade av höga berg.

Kuriosa:
Ötzi (ismannen) ligger i Bolzanos arkeologiska museum. Han kropp bevarades i över femtusen år infrusen i en glaciär mellan Ötztalalperna och Schnalstal i Italien. Att Ötzis kvarlevor bevarades och hölls på plats berodde på att han dog mycket högt upp. Då han hittades 1991 var det nog första gången som Ötzis kvarlevor töat fram.

Artikel i Kadens om resanGiro delle Dolomiti
22 - 28 juli

Resan
Resan bokar du själv

Hotell
2018 bokar ni även hotellet själva.

 
Dolomiterna
 
Dolomiternas monumentala miljö
 
 

 
 
Sommaren i sin ljuvligaste dagar
 
 

 
 
Världens enda 6 dagars Gran Fondo
 
 
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se