Nove Colli 2019
En veckas gruppcykling och deltagande i Gran Fondo Nove Colli, världens roligaste Gran Fondo. Några dagars träning i Riccione och fyra dagar i kuststaden Cervia inför loppet. Torsdag 16 maj är det transfer som sker med cykel. Cervia ligger några km från Cesenatico där Nove Colli har start och mål.

Flygresan.
Självklart kan du välja flygresan även 2019. Vi erbjuder flyall där flyg och flygtransfer ingår eller Flyself där du ordnar egen flygbiljett och flygtransfer. Vi behöver förbereda anmälan till loppet. Bokningen är öppen så länge det finns platser kvar för oss i loppet med sista bokningsdatum 4 november 23.59

Italien
Cykla i cykellegendernas hjulspår uppför och utför kända och ökända klassiska backar! Gemenskapen & stämningen. Med vår koncept blir upplevelsen fullkomlig. Gruppcykling efter kapacitet och önskemål med turer av varierande längd och svårighetsgrad. Alltid med en erfaren ledare som tar hand om gruppen.

Riccione
Riccione och den sagolika Adriatiska kusten, ett par mil från furstendömet San Marino. Den perfekta uppladdningen inför Nove Colli. Vi erbjuder ett spännande äventyr på idylliska cykelvänliga vägar med utsikt över Riminibukten och inlandet. De fina italienska småvägarna slingrar sig genom landsbygden i en vacker labyrint av gröna fält och färgfyllda ängar. Trafiken är gles och bilister visar mycket hänsyn till cyklister.

Gruppcykling
Läs mer om Gruppcyklingen under infomenyn.

Cervia & Nove Colli
Sedan förflyttar vi oss 6 mil till Cervia inför veckans kraftmätning Gran Fondo Nove Colli. Tolvtusencyklister står på startlinjen, alla med ambitionen att ta sig över fyra eller nio backar. Första milen går på en stor avstängd väg där det är lätt att köra om. När du sedan har kommit in på mindre vägar så drar klungan ut sig i backarna och ganska snart så har du fått sällskap av andra cyklister som är ungefär lika starka.

Nove Colli - Loppet
Nove Colli är en ganska tuff tävling med både branta och långa backar men det är en härlig utmaning att ta sig an i cykellandet Italien. Det är det närmaste ett proffslopp man kan komma som motionär.

Tio Lopp
Om du ska delta i ditt tionde lopp ska du anmäla det till oss under kommentarfältet i samband med din bokning.

205 km eller 130 km
Hela tiden känns det säkert och man tror det är betydligt färre cyklister, främst för det cykelsällskap man har men också för allt man har lärt sig under veckan. Italienarna är säkra och duktiga cyklister vilket gör att det är en ren fröjd att hänga med i klungorna. Cirka 3500 höjdmeter skall forceras om du kör det 205 km långa 9 Colli. Efter fyra backar kan du välja att åka rakt fram mot målet där den långa rundan viker av. Distansen blir då 130 km. Efter de första 30 minuter av loppet lär du väl förstå varför Nove Colli är ett av de populäraste lopppen för svenska cyklister.

Tidtagning och resultat
Alla åker med ett datachip som håller ordning på mellantider och vilken bana du åkt, vilket gör att du inte behöver bestämma distansen innan. Just på den fruktade stigningen Barbotto, som kommer som nummer fyra, så har man tidtagning både i botten och på backkrönet. Tiden finns sedan på nätet och där kan man se total- och åldersklass-placering och genomsnittsfart.

Cykellicens - utlandstillstånd
Om du har en årslicens ingår utlandstillstånded från Cykelförbundet. Skriv ut PDF kopian på din licens och tar med dig till Italien. Baslicensen kostar 300 kr (2018 pris) och du kan köpa den via din förening.

Hälsodeklaration
Om du saknar licens ska du skicka in en hälsodeklaration på fölande dokument. (Senast 1 april)
Ladda ner filen Blankett - Hälsodeklarationen från Nove Colli.
Skicka in till oss via info@cykeltours.se

Seeding
Tiderna gäller 2017 inför 2018. Aktuella seedingstider inför 2019 anslås under hösten 2018
Red = Men under 7.30 205 km / Women under 7.50 205 km
White = Men under 8.15 205 km / Women under 8.45 205 km
White = Men under 4.10 130 km / Women under 4.40 130 km
Blue = At least 10 Previous Nove Collis
Blue = Men under 8.30 205 km / Women under 9.00 205 km
Blue = Men under 4.30 135 km / Women under 5.00 135 km
Yellow = Promotional Packages
Pink = in order of registration
Orange = in order of registration
Black = in order of registration
Green = Leisure Cyclists

I vår bokningssystem väljer du Red, White eller Blue om du är kvalificerande

Gratis Cykelkläder
Enligt arrangören av Nove Colli kommer alla deltagare att få (kostnadsfritt) en cykelplagg. Tidigare år har vi fått 2006:hängselbyxor, 2007: vindväst, 2008: 3/4 längd hängselbyxor (knickers), 2009: Långarmat cykeltröja, 2010: kortarmat cykeltröja. 2011: Kortarmat cykeltröja. 2012:hängselbyxor. 2013: vindväst. 2014: långarmat regnjacka. 2015-2018: kortarmat cykeltröja. Uppge vilken storlek du vill ha i vårt bokningssystem.

Resan utan loppet?
Med all cykling kring Riccione får man tillräckligt mycket ut av veckan om man väljer att avstå loppet. Ta kontakt för erbjudande om du vill avstå loppet.

Anmälan till loppet
Vi ordnar start i Nove Colli för alla våra resenärer. Fr o m 14 maj kommer man att kunna se startlistan 2019 på Nove Collis hemsidan. Fram till dess är det uppgifterna rörande 2018.

Flyself
Du som vill flyga kan välja våra Flyself priser. Med vårt Flyself koncept är det resenären själv som ordnar flygbiljetten. Priset du betalar till Cykeltours är för helpension på hotellet och hela vårt koncept med gruppcyklingen, föreläsningar, upplägget före Nove Colli och möjlighet till utflykterna och den trevliga tillvaron vi har under våra resor. Transfer mellan Riccione och Cervia sker med cykel. Vi transporterar ert bagage. (Ingår).

Datum för Flyself alternativet sträckar sig lite längre än flyall flygresan då vissa bolag flyger ett visst antal dagar i veckan. Naturligtvis gäller Flyself priser även er som väljer annan transport, som t ex egen bil.

Chip

Under Nove Colli ska man ha en egen tidtagningschip från Winning Time. Man kan köpa detta för € 10. Annars kan man hyra för € 5 på plats. Vi tar kontakt då anmälan är klart och frågar om man vill ha en egen chip. Om du köper är det ditt egen chip som kan användas för flera lopp.

Flyself Gruppcykling
Gruppcyklingen med ledare för flyself resenärer gäller under samma datum som Flyall flygresan.

Intro- och Infomailen
Intromailen kommer 11 april och infomail 7 maj.
Nove Colli Flyg (vecka)
Från Köbenhamn eller Skavsta med Ryan Air (Flyall).
Utresa: 12 maj
Hemkomst: 20 maj
Flyg t o r
Flygtransfer (andra upplägg kan erbjudas)
8 nätter på hotellen
Helpension
Gruppcykling
Pris: 17 900 SEK
Start i Nove Colli ingår!
Betalningsinfo Nove Colli flygvecka 2019:
Fullbetalning: 5 november

Nove Colli - Flyself
Valfritt under perioden 8 maj - 21 maj
Gruppcykling
Helpension
Start i Nove Colli ingår!
Betalningsinfo Nove Colli flyself 2019:
Fullbetalning: 5 november
Med Flyself bokar du eget flyg och ordnar egen transfer. Vid ankomst före 16 maj rekommenderar vi Bologna och sedan transferbuss till Riccione. Vid ankomst fr o m 16 maj rekommenderar vi Bologna och sedan tåg till Cervia. Vi kan förmedla kontakt för smidig transfer.
Här kan du räkna ut priset för din Flyself resa innan du går vidare till bokningen.

Sista bokningsdatum
4 november kl 23.59.

Nove Colli 2019
19 maj
12 000 cyklister

Loppet ingår
Vi bjuder dig på startplatsen i Nove Colli.

Resor
Flygvecka 12 - 20 maj.
Flyself valfritt 8 - 21 maj.

Nove Colli Flyg (8 nätter)
Start i Nove Colli ingår!
Från Skavsta eller Köpenhamn med Ryan Air (Flyall).
Flygbiljett och flygtransfer ingår.
Resmål: Riccione & Cervia.
Åtta nätter på fina hotell.
Helpension.
Gruppcykling med ledare.
Utresa: 12 maj
Hemkomst: 20 maj
Pris: 17 900 SEK

Flyself
Start i Nove Colli ingår!
Du väljer de datum som passar just dig. Du ordnar din egen flygbiljett.
Gruppcykling med ledare (12 - 17 maj).
Fina hotell
Helpension
Utresa: Tidigaste 8 maj
Hemkomst: Senast 21 maj

Priset räknas på antalet dagar och period.
Här kan du räkna fram priset.
Priskalkyl
Flyself priser gäller även resenärer som åker bil ner till Italien. Läs mer om Flyself under transport.

Resultat
Gällande resan 2018. Vi kommer ut inom kort med resultatlistan

Cykeltours Resultatlistan 2017
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2017. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2016
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2016. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2015
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2015. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2014
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2014. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2013
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2013. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2012
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2012. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2011
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2011. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto och (nytt för 2011) även Gorolo.

Cykeltours Resultatlistan 2010
Här hittar du tio-i-topp och Cykeltours resultaten från 2010. I resultatlistan hittar du tider och placering för 205km banan, 135km banan samt Barbotto.

Fotografier
Under loppet tas över 350 000 kort. Från och med 2014 har man en ny leverantör (Sportograf) av bilder. Alla kort lades upp inom 24 timmar.

2018 Bilderna finns här hos Sportograf.

2017 Bilderna finns här hos Sportograf.

2016 Bilderna finns här hos Sportograf.

2015 Bilderna finns här hos Sportograf.

2014 Bilderna finns här hos Sportograf.

Startnummer
För att hittar dina (eller kompisens) kort behöver du resp startnummer. I följande pdf:erna hittar du alla startnummer för Cykeltours deltagare 2010-2017.
CT Startnummer 2017
CT Startnummer 2016
CT Startnummer 2015
CT Startnummer 2014
CT Startnummer 2013
CT Startnummer 2012
CT Startnummer 2011
CT Startnummer 2010

Fler bilder!
Den tidigare leverantör gav sig inte och har agerade privat under Nove Colli 2014, 2015 och även 2016. 2017 verkar företaget har lagt ner bildverksamheten under Nove Colli. Företaget har inte samma kapacitet och bilderna läggs ut successivt under sommaren efter loppen 2014-2016. Sök gärna på deras sida. Kom ihåg att nya bilder kan dyka upp under sensommaren framåt hösten på siten.

Översättning för sökning hos Foto Studio 5.
Gara = Arrangemang, (välj GF Nove Colli och årtal).
Petttorale = Startnummer, skriv startnumret.
Ricerca Foto = Klicka för att söka efter kort.

Tidigare år?
Korten för tidigare år. Du kan hitta korten från samma sidor som ovan. Foto Studio 5 var enda leverantör fram till 2013. Observera dock att många kort raderas efter ca ett år.

Intro/Info
Intromail skickas ut ca 11 april.
Infomail skickas ut ca 7 maj.
Nove Colli Karta

Ladda hem detaljerat Nove Colli karta. (Stor fil, 12MB)
Nove Colli Banprofil 205 km banan

Ladda hem 205 km Nove Colli banprofilen i större format
Nove Colli Banprofil 130 km banan

Ladda hem 130 km Nove Colli banprofilen i större format
 
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se