Anmälan och betalning
Anmälan är bindande först då avgiften har erlagts. Vid deltagande vid utländska loppen ombesörjer vi allt det praktiska med er anmälan och ser till att ni får all nödvändig information. Gällande flyself resor är det resenären själv som ordnar flygbiljetten och transfer. Vid utebliven betalning avbokar vi bara efter att personlig kontakt tagits med vederbörande. Vid avbeställning återbetalas inte avgiften för flygbiljett (7000 kr) eller avgiften för deltagande i ett cykellopp.

Helpension & Halvpension
Under några av våra resor med hel- eller halvpension väljer vi bort maten en kväll under resan och äter ute istället. Var och en står för sin egen kostnad på restaurangen. Vi tar hänsyn till sådana tillfällen då vi sätter resans pris.

Bussresor
Om vi saknar resenärer för vår break-even gräns kan det hända att vi gör om en bussresa till en flygresa. I så fall får du ett email senast fyra dagar före avgång. Vi kan även vara tvungen att ställa in en resa pga för få anmälda. I så fall tar vi ett beslut minst 48 timmar före avresan.

Avbeställningskostnader
  • Mer än 90 dagar före avresa: 50 % av resans pris
  • 89 dagar - 7 dagar före avresa: 80 % av resans pris
  • Mindre än 7 dagar före avresa: 100 % av resans pris.
Avresa räknas som klockan 00.01 avfärdsdagen. Dvs resan med avfärd 11:a ska avbokas senast 23.59 den 3:e (osv) om man vill få tillbaka 20 % av resans pris.

Avbeställningsskydd
De flesta banker erbjuder avbeställningsskydd vid sjukdom om man betalar oss från ett konto som är kopplad till ett Visa eller Mastercard. I klartext - Det räcker i de flesta fall att kontot är KOPPLAT till kortet för att Visa/Mastercard avbeställningsskydd ska gälla. Kontrollera vid din bank vad som gäller för just dig. Gällande Nove Colli 2019 hänvisar vi till hemförsäkring och avbeställningsskydd då vi ska betala allt i förväg.

Reklamation
Anmärkningar och klagomål som kan rättas till på plats SKA "genast framförts till reseledaren på plats" och kan ej beaktas efter hemkomsten. Anmärkningar och reklamationer som ej har kunnat rättas till under resan skall framställas till Cykeltours senast 7 dagar efter avslutad resa.

Reseförsäkringar
Resenären är själv ansvarig för att hon/han är ordentligt försäkrad under resan. Vissa hemförsäkringar har reseskydd med diverse regler kring självrisk och ersättningsnivåer. Vi råder därför resenärerna att se över sin försäkring innan avresan. Ta med Försäkringskassans EU kort.

Kampanjkoder
Vi har ett antal kampanjkoder i samband med våra annonser och annat marknadsföring. Man får bara använda en kampanjkod en gång och endast en kampanjkod per resa får användas. Ifall man har två kampanjkoder är det den med största värde som gäller. T ex öppningserbjudanden och eventuella vinster i våra utlottningar/tävlingar kan inte kombineras. Gällande öppningserbjudanden gäller dessa endast vid fullbetalning.

Biljetter
Ungefär 4-5 dagar före avresan skickar vi ut färdhandlingar med uppgift om när och var du ansluter till resan. Den avresetid och plats som står på färdhandlingen gäller för resan. Gällande bokning av flygresor där transfer ingår: I enstaka fall (om man resa själv eller med upp till tre andra resenärer) reserverar vi oss rätten att hänvisa till taxi och tåg. I så fall kan man behöva lägga ut egna pengar och vi ersätter kostnaden. (Man ska spara kvitton).

Pass
Till alla resmål utanför Sverige erfordras ett giltigt pass. För icke svenska medborgare kan det krävas visum i vissa länder. Kontrollera med det berörda landets konsulat eller ambassad före avresan.

Guppcykling (Träningsresor till Italien)
Vi erbjuder gruppcykling under normala väderförhållande. Vid mycket regn skjuter vi upp turen någon timme. Under 2006-2018 har endast fyra dagars cykling blivit inställt pga oväder. Cyklingen vid ankomstdagen är en bonus utöver det program som vi erbjuder. Normalt hinner vi med en tur under ankomstdagen men allt beror på trafikförhållanden utefter europavägen.

Ledare
Vid försäljningstillfället och upplägg har vi avtal med vissa ledare. Då det är aktiv idrott vi håller på med är vederbörande med på resan om man är frisk. Således lämnnar vi ingen ersättning eller återbetalning om en någon utlovade ledare har en förhinder.

Hotell, resmål
Pga oförutsedda händelser kan det hända att vi är tvungna att byta resmål och/eller hotell vid någon enstaka resa. I fall att vi byter till ett dyrare hotell står Cykeltours naturligtvis för den extra kostnaden. Vissa städer har en personlig City Tax. Det betalas vid utcheckning av kunden.

"E & OE"
Alla priser och uppgifter är korrekta men ibland kan fel inträffa på internet. Vi reserverar oss rätten att korrigera priset / datum och/eller annulera felaktiga bokningar. Ibland kan systemet missa att lägga till priset för enkelrummet. I så fall ska du höra av dig till oss så vi kan reda ut det.
 
Kontakta oss
076 028 7242
info@cykeltours.se